Konfidensielle retningslinjer og betingelser for bruk

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Sist oppdatert: 24. mai 2018

Vi tar ansvaret med å sikre din personlige informasjon på største alvor. Disse retningslinjene («retningslinjene») beskriver hvordan Starkey Group samler inn, bruker og deler personlig informasjon om brukere av vårt nettsted. Klikk her for å se en oversikt over alle enheter.

Hvem er vi? Hvis du vil vite mer om hvilke rettigheter du har i henhold til gjeldende personvernlover, ta gjerne kontakt med Starkey Groups personvernansvarlig:

Starkey Hearing Technologies
Attn: Data Protection Officer
9505 Hamilton Road
Eden Prairie, MN 55344

1-800-627-5762
+1-952-995-6608

Endringer i retningslinjene: Disse retningslinjene vil av og til bli endret. Dersom vi gjør endringer som kan være viktig for deg (f.eks. om hva slags informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker den eller hvorfor vi samler inn slik informasjon), vil vi markere endringene øverst i retningslinjene.

 • HVA SLAGS INFORMASJON SAMLER VI INN OG HVORFOR?:

  Vi samler inn mye forskjellig informasjon om deg, slik at vi kan gi deg et best mulig tilbud – tilpasset dine hørselsbehov – og gjøre det mulig for deg å bruke nettstedet vårt. Dette kan omfatte:

  Informasjon du oppgir til oss. Vi samler inn og bruker personlig informasjon du oppgir for å tilby deg våre tjenester og gjøre det mulig for deg å bruke dette nettstedet. Når du sender en forespørsel om å bestille en avtale hos oss, for eksempel, samler vi inn informasjon om deg, inkludert ditt navn og kontaktinformasjon, samt hvordan du foretrekker at vi kontakter deg om avtalen.

  Dersom du ikke oppgir slik informasjon til oss, vil vi ikke kunne tilby deg våre tjenester. Vi lagrer denne informasjonen i en viss tid til bruk i våre tjenester til deg.

  • Informasjon som samles inn automatisk. • Vi registrerer automatisk informasjon om deg og den enheten du bruker. Når du bruker vårt nettsted, for eksempel, registrerer vi informasjon fra enheten du bruker, som IP-adresse, operativsystem, unike identifikatorer for enheten din, hvilket mobilnettverk du bruker, maskinvare- og nettleserinnstillinger, samt hvilke sider du besøker og hva du søker på i søkemotorer.
  • Informasjonskapsler og annen teknologi. • Vi registrerer informasjon ved hjelp av informasjonskapsler, også kalt «cookies». Informasjonskapsler er små tekstfiler som legges inn på enheten din av nettsteder du besøker. De er mye brukt for å få nettsteder til å fungere, eller til å fungere mer effektivt, samt for å gi brukerne tilgang til nettjenester og funksjonalitet. Informasjonskapsler kan enten være «faste» eller «sesjonsavhengige». En fast informasjonskapsel er en tekstfil som sendes til nettleseren din av en webserver, og den vil ligge lagret i nettleseren til den utløper (med mindre brukeren aktivt sletter den før utløpsdato). En sesjonsavhengig informasjonskapsel utløper når sesjonen avsluttes, dvs. når nettleseren lukkes. Formålet med disse retningslinjene er å gi deg informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan disse lagres på enheten du bruker når du besøker vårt nettsted, slik at du kan velge om du ønsker å tillate at informasjonskapsler lagres på enheten. På nåværende tidspunkt svarer vi ikke på Do Not Track-forespørsler.
   • Websignaler: små filer (også kalt «pixels», «image tags» eller «script tags») som kan ligge på våre nettsider, apper og verktøy, og som i kombinasjon med informasjonskapsler gjør det mulig for oss å identifisere våre brukere og generere anonymisert informasjon om hva de gjør.

  I enkelte land er det et lovkrav at lagring eller lesing av informasjonskapsler på enheten krever samtykke fra brukeren, bortsett fra at vi ikke trenger samtykke for informasjonskapsler som er nødvendig for at brukeren skal kunne få tilgang til tjenester på dette nettstedet.

 • HVA BRUKER VI INFORMASJONEN TIL?

  Vi bruker informasjonen vi samler inn til å:

  • sette opp en avtale for deg og varsle deg om den.
  • sende deg ulike tilbud som kan være basert på segmentering og modellering av din personlige informasjon og brukermønstre.
  • drive, opprettholde og forbedre våre tjenester.
  • sende deg ulike meldinger i markedsføringsformål. Dette kan blant annet være varsler i sosiale medier, kundeundersøkelser eller nyhetsbrev, alt etter hva du har spesifisert i innstillingene. Du kan når som helst velge å ikke lenger motta slik informasjon; alle markedsføringseposter har informasjon om hvordan man melder seg av.
   • Vi vil ikke sende deg markedsføringskommunikasjon som ikke er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning, med mindre du samtykker til dette. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å ta kontakt med vår personvernansvarlig («Data Protection Officer»).
  • sende deg viktige meldinger, som administrative e-poster, bekreftelser, beskjeder om tekniske forhold, oppdateringer og sikkerhetsvarsler.
  • svare på dine kommentarer og spørsmål, og til å yte brukerstøtte.
  • spore og måle Starkeys annonseringsaktivitet.
  • beskytte deg mot, etterforske og forebygge svindel og uautorisert eller ulovlig aktivitet.
 • HVORDAN DELER VI INFORMASJON?

  Vi kan dele din personlige informasjon på følgende måter:

  • Med tredjepart spesifisert av deg. Vi kan dele din personlige informasjon med tredjepart i tilfeller der du har gitt samtykke til at vi deler slik informasjon.
  • Ekstern behandling. Vi kan dele din personlige informasjon med våre tredjeparts tjenesteleverandører som håndterer blant annet dataanalyse, betalingsbehandling, informasjonsteknologi og annen infrastruktur, e-posttjenester og andre lignende tjenester. Vi krever at våre tredjeparts tjenesteleverandører bruker din personlige informasjon utelukkende til å tilby de tjenestene vi har bedt om og i henhold til våre instrukser og retningslinjer for personvern, samt eventuelle andre obligatoriske konfidensialitets- og sikkerhetstiltak.
  • Av juridiske årsaker. Vi kan dele personlig informasjon dersom vi finner det nødvendig eller hensiktsmessig (a) for å oppfylle krav i gjeldende lovgivning, (b) når håndhevende eller regulerende myndigheter, organer eller instanser fremsetter en rimelig forespørsel om det, (c) i forbindelse med fremming av eller forsvar mot søksmål, (d) ved innhenting av profesjonell (inkl. juridisk) rådgivning i forbindelse med ettersyn av vår forretningsaktivitet og vi finner at slik deling er hensiktsmessig for vår forretningsaktivitet, (e) for å håndheve våre retningslinjer og (f) for å beskytte våre, dine eller andres rettigheter, privatliv, sikkerhet eller eiendom. Vi vil ikke slette personlig informasjon dersom slik informasjon er relevant for en etterforskning eller tvist. Informasjonen vil bli lagret frem til alle eventuelle slike tilfeller er avgjort.
 • IKKE-PERSONLIG INFORMASJON

  Vi gjør bruk av informasjon i en form hvor det ikke er mulig å identifisere deg personlig, verken alene eller i kombinasjon med eventuell annen informasjon tilgjengelig for tredjepart. Vi kan samle inn, bruke, overføre og dele ikke-personlig informasjon til ethvert formål.

  Slik informasjon kan blant annet omfatte analysedata og informasjon vi har samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler. Vi omdanner personlig informasjon til anonyme data ved å utelate informasjon, som f.eks. navnet ditt, som gjør det mulig å identifisere deg. Vi bruker anonymiserte data til å analysere bruksmønstre slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester.

 • INFORMASJONSKAPSLER

  Vi bruker informasjonskapsler så vi kan tilby sentrale tjenester, funksjonalitet og personlig tilpasning på vårt nettsted. Vi samler også inn informasjon om hvordan våre besøkende bruker våre nettsider, produkter og tjenester.

  • Essensielle informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene er essensielle for at du skal kunne få tilgang til tjenestene vi tilbyr på vårt nettsted. En preferansecookie er nødvendig for å huske din innstilling for Do Not Track, slik at vi kan respektere dette ved fremtidige besøk.
  • Informasjonskapsler for funksjonalitet. Disse informasjonskapslene lar oss tilpasse innholdet på våre nettsider i henhold til brukerens preferanser. Formålet med disse informasjonskapslene er å gi deg en mer personlig opplevelse når du besøker Starkey.no. Informasjon samlet inn av disse informasjonskapslene kan anonymiseres, og de kan ikke spore nettleseraktivitet på andre nettsteder.
  • Informasjonskapsler for analyse og ytelse. Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om trafikk til Starkey.no og hvordan brukerne bruker nettstedet. Informasjonen som samles inn er anonym, og det er ikke mulig å identifisere en enkelt bruker. Slik informasjon omfatter antall besøkende til nettstedet, hvilke sider de gikk inn på og annen, lignende informasjon. Vi bruker denne informasjonen i vårt arbeid med å drive, vedlikeholde og forbedre Starkey.no.
  • Informasjonskapsler for sosiale medier. Vi lar brukere dele fra våre sider til sosiale medier, som f.eks. Facebook og Twitter. Disse informasjonskapslene ligger utenfor vår kontroll. Vennligst se personvernretningslinjene for hver enkelt tjeneste for informasjon om hvordan disse informasjonskapslene fungerer.
  • Nødvendige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene brukes til å aktivere kjernefunksjonalitet på nettstedet, personlig tilpasning og søkehistorikk. Disse kan bare deaktiveres ved å endre nettleserinnstillingene. Denne informasjonen blir ikke delt med tredjepart.
  • Deaktivere informasjonskapsler. De fleste nettlesere lar brukeren kontrollere lagringen av informasjonskapsler i nettleserinnstillingene. Ved å endre disse innstillingene kan du unngå at det lagres informasjonskapsler på din enhet. Dette kan imidlertid føre til at tjenestene som tilbys på nettstedet ikke fungerer optimalt. Fremgangsmåten for å blokkere informasjonskapsler vil variere fra nettleser til nettleser. Gå til «Hjelp»-menyen eller tilsvarende i nettleseren din for mer informasjon.
   • For mer informasjon om informasjonskapsler, inkludert hvordan du går frem for å se hvilke cookies som er lagret og hvordan du håndterer og sletter disse, gå til www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.
   • Dersom du ikke ønsker at Google Analytics skal spore din aktivitet, gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
 • INFORMASJONSVALG OG ENDRINGER

  Reservere. Du kan når som helst kontakte oss for å reservere deg mot (a) å motta markedsføringskommunikasjon, (b) at vi kan bruke din personlige informasjon til nye formål ut over det opprinnelige formålet eller (c) at vi fører din personlige informasjon ut av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Vi gjør oppmerksom på at enkelte deler av nettstedet eller enkelte tjenester ikke vil fungere dersom du velger å reservere deg mot dette.

  Innsyn. Du kan be oss om å bekrefte om vi har informasjon om deg, og du kan også når som helst be om innsyn i hva slags informasjon vi har om deg ved å kontakte oss direkte.

  Oppdatere. Du kan be oss om å korrigere din personlige informasjon dersom den ikke er korrekt.

  Overføre. Du kan be om at vi overfører din informasjon til andre selskaper. Du kan be om at vi gjør informasjonen tilgjengelig i et format som er enkelt lesbart.

  Slett og glem. I enkelte situasjoner kan du be oss om å slutte å bruke din personlige informasjon eller be oss om å slette din informasjon, også når vi ikke lenger trenger den for å kunne tilby deg våre tjenester.

  Dersom du ønsker å benytte deg av en eller flere av rettighetene beskrevet her, vennligst ta kontakt med oss på følgende adresse:

  Starkey Hearing Technologies
  Attn: Data Protection Officer
  9505 Hamilton Road
  Eden Prairie, MN 55344

  1-800-627-5762
  +1-952-995-6608

  Data_Privacy@starkey.com

  I din henvendelse ber vi om at du spesifiserer (a) hva slags personlig informasjon det gjelder og (b) hvilke av rettighetene over du ønsker å benytte deg av. For din sikkerhet må vi bekrefte din identitet før vi kan gjøre det du ber om. Vi vil gjøre det vi kan for å behandle din henvendelse så raskt som mulig.

  Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha behov for å beholde enkelte typer informasjon av regnskapsmessige årsaker og/eller for å fullføre eventuelle transaksjoner du kan ha påbegynt før du ba oss endre eller slette informasjonen, med mindre en lengre lagringsperiode kreves eller tillates ved lov (for eksempel av reguleringshensyn).

  Når du mottar nyhetsbrev eller annen markedsføringskommunikasjon fra oss, kan du også velge å melde deg av eller reservere deg mot at vi slutter å sende deg slike meldinger ved å klikke på lenken nederst i e-posten. Du kan ikke reservere deg mot at vi sender deg administrative meldinger.

 • INTERNASJONAL DATAOVERFØRING

  Når vi deler informasjon om deg, kan det hende at informasjonen føres ut av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Dersom vi fører personlig informasjon ut av EØS vil vi treffe tiltak for å sikre at din personlige informasjon er beskyttet også utenfor EØS, slik at vi kan være sikker på at din informasjon behandles trygt og i henhold med disse retningslinjene. Dersom du ønsker å vite mer om hva disse tiltakene går ut på, ta kontakt med personvernansvarlig.

  Vår behandling av din personlige informasjon vil til enhver tid være underlagt gjeldende personvern- og informasjonssikkerhetslovgivning. For at vi skal kunne gi deg tilgang til Starkey, trenger vi at du oppgir enkelte typer personlig informasjon. Dersom du ikke ønsker å oppgi eller gi samtykke til at vi bruker personlig informasjon i henhold til disse retningslinjene må vi dessverre be om at du finner en annen løsning enn Starkey.

 • KONTAKTINFORMASJON

  Takk for at du velger å bruke Starkey.no, og takk for at du tok deg tid til å lese gjennom disse retningslinjene. Vi hører gjerne fra deg dersom du har kommentarer eller spørsmål om vår personvernretningslinjer. Ta kontakt med vår personvernansvarlig dersom du ønsker å komme med tilbakemeldinger.

  Starkey Hearing Technologies
  Attn: Data Protection Officer
  9505 Hamilton Road
  Eden Prairie, MN 55344

  1-800-627-5762
  +1-952-995-6608

  Data_Privacy@starkey.com

 • JURIDISKE ENHETER
  Starkey France SARL (France) 23, rue Claude Nicolas Le Doux
  Europarc Batiment 14
  94000 Creteil, France
  Starkey Laboratories GmbH (Germany) Weg beim Jaeger 218 – 222
  22335 Hamburg, GERMANY
  Starkey Laboratorium KFT (Hungary) Fehérvári út 79
  H-1119 Budapest, HUNGARY
  Starkey Italy SRL (Italy) Via Lombardia 2/A
  20068 Peschiera Borromeo, Italy
  Audibel Italy SRL (Italy) Viale Citta’ d’ Europa, 681
  Rome, Italy 00144
  Starkey Norway AS (Norway) Auglendsdalen 81
  4017 Stavanger
  NORWAY
  Starkey Laboratories Poland Sp.zo.o (Poland) zo.o. ul. Wirazowa 119 02-145
  Warszawa, Poland
  Positive Hearing LLP (UK) The Pinnacle, 170 Midsummer
  Boulevard, Milton Keynes,
  Buckinghamshire, England, MK9 1FE
  The Hearing Centres (Cheshire) LLP (UK) C/O Starkey Laboratories Ltd, William
  F Austin House, Pepper Road, Hazel
  Grove, Stockport, United Kingdom,
  SK7 5BX*
  Crown Hearing Centres LLP (UK) The Pinnacle, 170 Midsummer
  Boulevard, Milton Keynes,
  Buckinghamshire, England, MK9 1FE
  Cluistrom Limited (UK) 66 High Street, Dunfermline, Fife
  KY12 7AT UK
  Campbell Hearing Aids Ltd (Northern Ireland) 15 Linenhall Street Belfast, Northern
  Ireland BT2 8AA
  Advance Hearing Centre, Ltd. (Ireland) 12 Aston Quay
  Dublin 2, IRELAND
  SC Starkey Laboratories SRL (Romania) Romania, Bucharest, 2nd Sector, 121C
  Gheorghe Ţiţeica Str., 4th Floor

Last updated: March 2015

Terms of use introduction

Starkey.no and StarkeyPro.no (each referred to herein as the "Website") are owned and operated by Starkey Laboratories, Inc. d/b/a Starkey Hearing Technologies ("Starkey"). The following terms and conditions (these "Terms of Use"), govern your access to and use of this Website, including any content, functionality and services offered on or through the Website. Your use of this Website is conditioned upon your acceptance of these Terms of Use. If you do not agree to these terms and conditions, you are not authorized to access or use this Website. We may revise and update these Terms of Use from time to time in our sole discretion. All changes are effective immediately when we post them. Your continued use of the Website following the posting of revised Terms of Use means that you accept and agree to the changes. You are expected to check this page from time to time so you are aware of any changes, as they are binding on you.

 • Acceptable Use

  Starkey grants you permission to access and use this Website for your personal, non-commercial purposes only. You must not reproduce, distribute, modify, create derivative works of, publicly display, publicly perform, republish, download, store or transmit any of the material on our Website, except as follows:

  • Your computer may temporarily store copies of such materials in RAM incidental to your accessing and viewing those materials.
  • You may store files that are automatically cached by your Web browser for display enhancement purposes.
  • You may print or download one copy of a reasonable number of pages of the Website for your own personal, non-commercial use and not for further reproduction, publication or distribution.
  • If we provide desktop, mobile or other applications for download, you may download a single copy to your computer or mobile device solely for your own personal, non-commercial use, provided you agree to be bound by our end user license agreement for such applications.
  • If we provide social media features with certain content, you make take such actions as are enabled by such features.
 • Prohibited Uses

  You agree that you will not:

  • Use the Website in any way that violates any applicable federal, state, local or international law.
  • Use the Website to engage in any other conduct that restricts or inhibits anyone's use or enjoyment of the Website, or which, as determined by us, may harm Starkey or users of the Website or expose them to liability.
  • Use the Website in any manner that could disable, overburden, damage, or impair the site or interfere with any other party's use of the Website.
  • Use any robot, spider or other automatic device, process or means to access the Website for any purpose, including monitoring or copying any of the material on the Website.
  • Use any manual process to monitor or copy any of the material on the Website or for any other unauthorized purpose without our prior written consent.
  • Use any device, software or routine that interferes with the proper working of the Website.
  • Introduce any viruses, trojan horses, worms, logic bombs or other material which is malicious or technologically harmful.
  • Attempt to gain unauthorized access to, interfere with, damage or disrupt any parts of the Website, the server on which the Website is stored, or any server, computer or database connected to the Website.
  • Attack the Website via a denial-of-service attack or a distributed denial-of-service attack.
  • Otherwise attempt to interfere with the proper working of the Website.
 • Intellectual Property

  This Website and all of its contents, features and functionality (including but not limited to the information, software, text, displays, images, video and audio, and the design, selection and arrangement thereof) are the property of Starkey and its licensors and other suppliers of such material and are protected by U.S. and international copyright, trademark and other intellectual property rights laws.

 • Trademarks

  The Starkey name and all related names, logos, product and service names, designs and slogans are trademarks of Starkey or its affiliates or licensors. You must not use such marks without the prior written permission of Starkey. All other names, logos, product and service names, designs and slogans on this Website are the trademarks of their respective owners.

 • Healthcare Disclaimer

  The information presented on this Website is not intended to be medical advice and should not be relied upon as such. If you suspect a hearing problem, Starkey Hearing Technologies strongly urges you to consult with a qualified physician or hearing professional.

 • Disclaimer of Warranties

  You understand that we cannot and do not guarantee or warrant that files available for downloading from the Internet or the Website will be free of viruses or other destructive code. You are responsible for implementing sufficient procedures and checkpoints to satisfy your particular requirements for anti-virus protection and accuracy of data input and output, and for maintaining a means external to our site for any reconstruction of any lost data. WE WILL NOT BE LIABLE FOR ANY LOSS OR DAMAGE CAUSED BY A DISTRIBUTED DENIAL-OF-SERVICE ATTACK, VIRUSES OR OTHER TECHNOLOGICALLY HARMFUL MATERIAL THAT MAY INFECT YOUR COMPUTER EQUIPMENT, COMPUTER PROGRAMS, DATA OR OTHER PROPRIETARY MATERIAL DUE TO YOUR USE OF THE WEBSITE OR ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE OR TO YOUR DOWNLOADING OF ANY MATERIAL POSTED ON IT, OR ON ANY WEBSITE LINKED TO IT.

  YOUR USE OF THE WEBSITE, ITS CONTENT AND ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE IS AT YOUR OWN RISK. THE WEBSITE, ITS CONTENT AND ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE ARE PROVIDED ON AN "AS IS" AND "AS AVAILABLE" BASIS, WITHOUT ANY WARRANTIES OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED. NEITHER STARKEY NOR ANY PERSON ASSOCIATED WITH STARKEY MAKES ANY WARRANTY OR REPRESENTATION WITH RESPECT TO THE COMPLETENESS, SECURITY, RELIABILITY, QUALITY, ACCURACY OR AVAILABILITY OF THE WEBSITE. WITHOUT LIMITING THE FOREGOING, NEITHER STARKEY NOR ANYONE ASSOCIATED WITH STARKEY REPRESENTS OR WARRANTS THAT THE WEBSITE, ITS CONTENT OR ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE WILL BE ACCURATE, RELIABLE, ERROR-FREE OR UNINTERRUPTED, THAT DEFECTS WILL BE CORRECTED, THAT OUR SITE OR THE SERVER THAT MAKES IT AVAILABLE ARE FREE OF VIRUSES OR OTHER HARMFUL COMPONENTS OR THAT THE WEBSITE OR ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE WILL OTHERWISE MEET YOUR NEEDS OR EXPECTATIONS.

  STARKEY HEREBY DISCLAIMS ALL WARRANTIES OF ANY KIND, WHETHER EXPRESS OR IMPLIED, STATUTORY OR OTHERWISE, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO ANY WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, NON-INFRINGEMENT AND FITNESS FOR PARTICULAR PURPOSE.

  THE FOREGOING DOES NOT AFFECT ANY WARRANTIES WHICH CANNOT BE EXCLUDED OR LIMITED UNDER APPLICABLE LAW.

 • Limitation on Liability

  IN NO EVENT WILL STARKEY, ITS AFFILIATES OR THEIR LICENSORS, SERVICE PROVIDERS, EMPLOYEES, AGENTS, OFFICERS OR DIRECTORS BE LIABLE FOR DAMAGES OF ANY KIND, UNDER ANY LEGAL THEORY, ARISING OUT OF OR IN CONNECTION WITH YOUR USE, OR INABILITY TO USE, THE WEBSITE, ANY WEBSITES LINKED TO IT, ANY CONTENT ON THE WEBSITE OR SUCH OTHER WEBSITES OR ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE WEBSITE OR SUCH OTHER WEBSITES, INCLUDING ANY DIRECT, INDIRECT, SPECIAL, INCIDENTAL, CONSEQUENTIAL OR PUNITIVE DAMAGES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, PERSONAL INJURY, PAIN AND SUFFERING, EMOTIONAL DISTRESS, LOSS OF REVENUE, LOSS OF PROFITS, LOSS OF BUSINESS OR ANTICIPATED SAVINGS, LOSS OF USE, LOSS OF GOODWILL, LOSS OF DATA, AND WHETHER CAUSED BY TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), BREACH OF CONTRACT OR OTHERWISE, EVEN IF FORESEEABLE.

  THE FOREGOING DOES NOT AFFECT ANY LIABILITY WHICH CANNOT BE EXCLUDED OR LIMITED UNDER APPLICABLE LAW.

 • Indemnification

  You agree to defend, indemnify and hold harmless Starkey, its affiliates, licensors and service providers, and its and their respective officers, directors, employees, contractors, agents, licensors, suppliers, successors and assigns from and against any claims, liabilities, damages, judgments, awards, losses, costs, expenses or fees (including reasonable attorneys' fees) arising out of or relating to your violation of these Terms of Use or your use of the Website, including, but not limited to, any use of the Website's content, services and products other than as expressly authorized in these Terms of Use or your use of any information obtained from the Website.

 • Governing Law and Jurisdiction

  All matters relating to the Website and these Terms of Use and any dispute or claim arising therefrom or related thereto (in each case, including non-contractual disputes or claims), shall be governed by and construed in accordance with the internal laws of the State of Minnesota without giving effect to any choice or conflict of law provision or rule (whether of the State of Minnesota or any other jurisdiction). Any legal suit, action or proceeding arising out of, or related to, these Terms of Use or the Website shall be instituted exclusively in courts situated in the State of Minnesota, and you consent to the jurisdiction of such courts.

 • Waiver and Severability

  No waiver by Starkey of any term or condition set forth in these Terms of Use shall be deemed a further or continuing waiver of such term or condition or a waiver of any other term or condition, and any failure of Starkey to assert a right or provision under these Terms of Use shall not constitute a waiver of such right or provision.

  If any provision of these Terms of Use is held by a court or other tribunal of competent jurisdiction to be invalid, illegal or unenforceable for any reason, such provision shall be eliminated or limited to the minimum extent such that the remaining provisions of the Terms of Use will continue in full force and effect.