Achin Bhowmik

Achin Bhowmik, ph.d.

Teknisk direktør og konserndirektør for forskning og utvikling

Achintya K. (Achin) Bhowmik, Ph.D. er teknisk direktør og konserndirektør for forskning og utvikling i Starkey. Han er ansvarlig for selskapets teknologistrategi, globale forskning, produktutvikling og ingeniør- og programadministrasjonsorganisasjoner. Han leder Starkeys innsats for å transformere høreapparater til multifunksjonelle helse- og kommunikasjonsenheter med avanserte sensorer og teknologier for kunstig intelligens.

Før han begynte i Starkey, fungerte Dr. Bhowmik som visepresident og daglig leder for Perceptual Computing Group hos Intel Corporation. Der var han ansvarlig for FoU, ingeniørarbeid, drift og virksomhet innen områdene 3D-sansing og interaktiv databehandling, datasyn og kunstig intelligens, autonome roboter og droner, og oppslukende virtuelle og sammenslåtte virkelighetsenheter.

Dr. Bhowmik er adjunkt ved Stanford University School of Medicine og Wu Tsai Neurosciences Institute. Han sitter i styret for Fung Institute for Engineering Leadership ved University of California, Berkeley, industrirådgivning for Institute for Engineering in Medicine and Biomedical Engineering ved University of Minnesota, og forstanderskapet for National Captioning Institute.

Dr. Bhowmik er stipendiat ved Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), stipendiat i Asia-Pacific Artificial Intelligence Association (AAIA), stipendiat og president i Society for Information Display (SID), og medlem av Forbes Teknologiråd. Han har skrevet over 200 publikasjoner, inkludert to bøker og innehar 80 innvilgede patenter. Som en anerkjennelse for sitt imponerende arbeid, ble Dr. Bhowmik kåret til en bemerkelsesverdig leder innen helsetjenester i 2022 av Twin Cities Business Magazine, en 2023 Top Healthcare Technology CTO av Healthcare Technology Report og ble kåret til en 2023 Artificial Intelligence Excellence-vinner av Business Intelligence Group.

  • Vår spesialitet er å høre

  • Se Starkey Hearing Foundation i aksjon