Hørselstap er vanlig og kan behandles

En av seks voksne over 18 år har hørselstap.1 Lær alt om hørselstap her. Pluss hva du kan gjøre for å behandle det.

video-blurb-archelle

Hva er hørselstap?

Hørselstap er nedsatt evne til å høre enkelte lyder og påvirker 432 millioner voksne verden over.2 Fordi det oppstår gradvis, er det viktig å kjenne til tegn på hørselstap.

Typer og årsaker Tegn på hørselstap
People playing jenga.
Couple hugging.

Finn ut om du har hørselstap

Test hørselen din nå. Vår gratis online hørselstest tar bare 5 minutter.

Ta hørselstesten

Hørselstap påvirker alle aspekter av livet ditt

Hørselen spiller en viktig rolle for vår følelsesmessige velvære, fysiske helse og generelle livskvalitet. Likevel lar millioner av mennesker med hørselstap det gå ubehandlet, til tross for forskning som viser økt risiko for fall, depresjon, angst og demens.

Behandling Grunner til å få hjelp Hjelp en kjær
Ladies going to yoga class.

5 trinn for bedre hørsel

Når du hører bedre, lever du bedre. Vår trinnvise veiledning forklarer hvordan man kan leve et sunt hørselsliv.

Få gratis guide

Vanlige spørsmål

Mesteparten av tiden begynner hørselsproblemer gradvis uten ubehag eller smerte. I tillegg lærer familiemedlemmer ofte å tilpasse seg noens hørselstap uten engang å innse at de gjør det. Her er noen spørsmål du bør stille deg selv for å finne ut om du har hørselstap.

Les mer

Det finnes tre typer hørselstap, inkludert: sensorineuralt hørselstap, konduktivt hørselstap og blandet hørselstap. De fleste mister minst en viss grad av hørselen etter hvert som de blir eldre, og når de fyller 65 år og eldre, har en av tre personer en eller annen form for hørselshemmede.

Les mer

Det er flere årsaker. De viktigste inkluderer overdreven støy, genetikk, fødselsskader, infeksjoner i hodet eller øret, aldring, og reaksjon på narkotika eller kreftbehandling. Hver type hørselstap har forskjellige årsaker.

Les mer

Bare 13 prosent av legene sjekker rutinemessig for hørselstap. Siden de fleste med hørselstap hører helt fint i rolige omgivelser (sompå legekontoret), kan det være svært vanskelig for legen din å gjenkjenne dette problemet. Bare en spesialist kan bestemme alvorlighetsgraden av hørselsproblemet ditt, om du kan dra nytte av et høreapparat eller ikke, og hvilken type som ville være best for deg.

Denne listen over spørsmål kan hjelpe deg med å få svarene du trenger fra en hørselsspesialist

Hørselstap kan oppstå når som helst, i alle aldre. Faktisk er de fleste med hørselstap (65 prosent) yngre enn 65 år! Det er 6 millioner mennesker i USA i alderen 18-44 med hørselstap, og rundt 1,5 millioner er i skolealder.

Audiografer spesialiserer seg på testing, evaluering og behandling av hørselstap. Høreapparatdispensere og spesialister er opplært i montering og dispensering av høreapparater. Otolaryngologists spesialiserer seg på diagnose og behandling av øre, nese, hals, hode og nakke lidelser.

Les mer

Bruk av ansiktsmasker og sosial distansering reduserer taleoppfattelse, i tillegg til at det eliminerer viktig informasjon fra leppelesing. Høreapparater - og funksjoner som vår Edge Mode og Maskemodus - avhjelper svekket taleoppfattelse på mange måter, for å gjøre det enklere å høre mennesker som bruker ansiktsmaske.