Bill Austin

Bill Austin

Eier og styreformann

William F. Austin - eller Bill Austin som de fleste kaller ham, er grunnlegger, hovedeier og styrefomann i Starkey.

I 1961 begynte Bill i høreapparatindustrien med å lage ørepropper i onkelens butikk, for å kunne finansiere medisinstudiet, med mål om å bli misjonslege. Rollen hans utvidet seg raskt, og han begynte også å utvikle høreapparater. En dag jobbet Bill utrettelig med å lage et høreapparat for en pasient med store vanskeligheter som andre hadde gitt opp. Gleden i mannens øyne da han endelig kunne høre bedre, satte Bill på sitt livs misjon — å hjelpe verden til å høre bedre. Bill innså at han gjennom denne bransjen kunne påvirke og hjelpe flere liv enn ved å jobbe alene som misjonslege, og at livet hans ville få større betydning. Så Bill startet sitt eget selskap. På 1960-tallet betjente og reparerte Bills selskap flere høreapparater fra hvilken som helst produsent enn noen annen i verden, og Bill og hans voksende team fortsatte med å utvikle, produsere og selge i-øret høreapparater. I 1970 kjøpte Bill Austin en ørepropp-produsent kalt Starkey Laboratories med tre ansatte for $ 13.000. Bill slo deretter sammen sin større operasjon under navnet Starkey, og resten er historie. Bills originale verksted er fremdeles i drift innen Starkey-organisasjonen.

Mer enn 50 år senere har Bills forretningssans gjort Starkey til det det er i dag: den eneste amerikanskeide og -drevne globale høreapparatprodusenten. Starkey fortsetter å skille seg ut i bransjen gjennom kvalitet, service og innovasjon.

I sitt sjette ti-år i bransjen er Bill mest fornøyd når han personlig kan tilpasse og hjelpe mennesker med høreapparater. Når det er nødvendig, jobber Bill dag og natt, ofte syv dager i uken, for å sikre at alle får den pleie og behandling som trengs for å kunne bruke sine egne høreapparater. Bill Austins raushet og standhaftige tro på at hørselens gave kan forandre verden, førte til at han grunnla Starkey Hearing Foundation, en veldedighetsorganisasjon som gir gratis høreapparater til trengende over hele verden. Bill og hans kone Tani Austin, reiser med hørselsfondet på dusinvis av hørselsoppdrag hvert år. Sammen med audiologer, spesialister og andre frivillige, har Bill hjulpet mennesker til å høre bedre i mer enn 100 land og på alle kontinenter unntatt Antarktis.

Nasjonalt og internasjonalt har Bill vært med å hjelpe flere med å oppnå bedre hørsel med høreapparater enn noen andre i bransjens historie. I tillegg til de små barna han har vært vitne til å høre for første gang, har Bill personlig hjulpet fem amerikanske presidenter, to paver, mor Teresa og Nelson Mandela med Starkey høreapparater, for å nevne noen. Uavhengig av en persons omdømme eller økonomiske status, behandler Bill hver enkelt med samme respekt og godhet. Å gi hørselen i gave er større enn ham selv, det er en livslang forpliktelse til å forandre verden.

For sitt filantropiske arbeid har Bill Austin mottatt en rekke utmerkelser inkludert: Horatio Alger Award, Mexicos Aztec Eagle Award, Jefferson Award, Albert Schweitzer Leadership Award, National Caring Award, Humanitarian Award fra Variety International og AG Bell Lifetime Achievement Award. I De forente nasjoner i 2017 ble Bill Austin kåret til den første Goodwill Global Ambassador for Ear and Hearing Health.

better-hearing-is-who-we-are
Vår spesialitet er å høre

Se videoen

starkey-hearing-foundation-in-action
Se Starkey Hearing Foundation i aksjon

Se videoen