Bill Austin

Bill Austin

Eier og styreformann

William F. Austin – eller Bill Austin som de fleste kjenner ham som – er grunnlegger, hovedeier og styreleder i Starkey.

For å hjelpe til med å betale for collegeutdannelse og med målet om å gå på medisinsk skole for å bli misjonærlege, begynte Bill i 1961 i høreapparatindustrien med å lage ørepropper i onkelens verksted. Rollen hans utvidet seg raskt og han begynte også å designe høreapparater. En dag jobbet Bill utrettelig med å lage et høreapparat for en pasient med store utfordringer, som andre hadde gitt opp. Gleden i mannens øyne da han endelig kunne høre bedre, satte Bill på sporet av sitt livsoppdrag- å hjelpe verden til å høre bedre. Bill innså da at gjennom denne industrien kunne han påvirke og hjelpe flere liv enn ved å jobbe alene som misjonærlege, og at livet hans ville ha større påvirkning. Så Bill startet sitt eget selskap. På 1960-tallet fikset og reparerte Bills selskap flere høreapparater fra noen produsent enn noen andre i verden og Bill og hans ekspanderende team fortsatte å designe, produsere og selge alt-i-øret høreapparater. I 1970 kjøpte Bill Austin et selskap med tre ansatte for $13 000 kalt Starkey Laboratories, som laget ørepropper for Bills virksomhet. Bill slo deretter sammen sin større operasjon under Starkey-navnet og resten er historie. Bills originale verksted eksisterer og opererer fortsatt innen Starkey konsernet.

Mer enn 50 år senere har Bills forretningssans grodd Starkey til det det er i dag: den eneste amerikanskeide og -drevne globale høreapparatprodusenten. Starkey fortsetter å skille seg ut i bransjen gjennom sin kvalitet, service og innovasjon.

Inne i sitt sjette tiår i bransjen er Bill på sitt mest lykkelige når han personlig gir og hjelper folk med høreapparater. Når det er nødvendig jobber Bill dag og natt, ofte syv dager i uken, for å sikre at alle får den omsorgen og behandlingen som trengs for å kunne bruke sine egne høreapparater. Bill Austins raushet og standhaftige tro på at hørselsgaven kan forandre verden, førte til at han grunnla Starkey Hearing Foundation, en veldedig organisasjon som gir gratis høreapparater til de som trenger det rundt om i verden. Bill og hans kone, Tani Austin, reiser med stiftelsen på dusinvis av hørselsoppdrag hvert år. Ved siden av audiografer, hørselsspesialister og andre frivillige har Bill hjulpet mennesker i nød i mer enn 100 land og på alle kontinenter unntatt Antarktis.

Nasjonalt og internasjonalt har Bill gjort mer for å hjelpe flere mennesker til å oppnå bedre hørsel med høreapparater enn noen annen i bransjens historie. I tillegg til alle barna i tredjeverdensland han har sett høre for første gang, har Bill personlig assistert fem amerikanske presidenter, to paver, Mor Teresa og Nelson Mandela med Starkey-høreapparater, for å nevne noen. Uansett en persons omdømme eller økonomiske midler, behandler Bill hver person med samme respekt og vennlighet. Å gi andre mennesker gaven å høre er større enn ham selv - det er en livslang forpliktelse til å forandre verden.

Bill Austin har mottatt en rekke utmerkelser for sitt filantropiske arbeid, inkludert: Horatio Alger Award, Mexicos Aztec Eagle Award, Jefferson Award, Albert Schweitzer Leadership Award, National Caring Award, Humanitarian Award fra Variety International og AG Bell. Lifetime Achievement Award. I FN i 2017 ble Bill Austin utnevnt til den første Goodwill Global Ambassador for Ear and Hearing Health. Senest mottok han en Lifetime Achievement Award på den 50. årlige Tri-State Hearing Convention, og ble kåret til 2022 Career Achievement honoree i Minneapolis St. Paul Business Journals Minnesota Manufacturing Awards.

  • Vår spesialitet er å høre

  • Se Starkey Hearing Foundation i aksjon