Brandon Sawalich

Brandon Sawalich

President og Administrerende direktør

Brandon Sawalich ble utnevnt til president for Starkey i 2017 og administrerende direktør i 2020, og leder et globalt team på mer enn 5000 ansatte, med fasiliteter i over 29 land. Han driver den strategiske retningen til Starkey og jobber tett med Executive Team og andre ledere i hele organisasjonen for å støtte selskapets verdier og mål.

Som president og administrerende direktør er Brandon Sawalich fokusert på fremtidsrettet lederskap og er forpliktet til kontinuerlig innovasjon av vitenskap, design og produksjon av høreapparatteknologi, samtidig som det gir forbrukerne de beste kvalitetsproduktene til rimelige priser.

Under Brandons ledelse har Starkey integrert sensorer, kunstig intelligens og helse- og velværeteknologi i våre hørselshelseprodukter, og han fortsetter å finne muligheter for å bringe banebrytende produkter og løsninger til markedet.

Brandon Sawalich begynte sin karriere ved Starkey's All Make Repair and Earmold Lab i 1994. I løpet av to tiår jobbet Brandon seg oppover, lærte flittig på tvers av mange aspekter av selskapet, og før han ble president og administrerende direktør, hjalp han til med å utvide, forme og lede salgsavdelingen. Gjennom sin brede yrkeserfaring har Brandon utviklet en dyp forståelse av selskapets produkter og kundenes behov. Før han ble president, fungerte Brandon Sawalich som senior visepresident for Starkey fra 2005 – 2017.

I løpet av sin lange karriere forsto Brandon at personlig kundeservice, individuell tilpasning, profesjonell evaluering og toppmoderne teknologi må gå sømløst sammen for å kunne betjene hver unike kunde. Dette differensierte nivået av kundeservice førte til at Brandon ble kåret til "Årets leder" under 2023 Excellence in Customer Service Awards, utdelt av Business Intelligence Group.

Brandon mener at hørselstap er et kritisk medisinsk problem og er forpliktet til å forbedre folks liv gjennom hørselsgaven. Ifølge Verdens helseorganisasjon lider minst fem prosent av verdens befolkning av hørselstap, som, når det ikke behandles, er assosiert med sosial isolasjon, depresjon og demens. Brandon har meldt seg frivillig med Starkey Hearing Foundation for å gi gratis høreapparater til mennesker i nød. I tillegg jobber han med International Hearing Foundation for å spre hørselsgaven til utlandet.

I 2017 ble Brandon Sawalich valgt til å lede Hearing Industries Association som styreleder, en industrigruppe med 18 medlemmer som samarbeider med regjeringsledere for å støtte arbeidet med å gjøre høreapparater mer tilgjengelige og rimelige, spesielt gitt den generelle betydningen av hørselshelsen.

I 2019 ble han utnevnt til George W. Bush Presidential Centers Executive Advisory Council, som bidrar til å støtte Bush Centers strategiske retning for å ta opp dagens og morgendagens problemer, og gjøre inntrykk i USA og rundt om i verden.

Og i 2020 sluttet Brandon Sawalich seg til styret i Medical Alley hvor han er forpliktet til å identifisere nye muligheter for organisasjonsvekst og samarbeid, i tillegg til å bringe viktigheten av hørselshelse og teknologiintegrasjon i forgrunnen for det totale helsevesenet.

Blant Brandons andre interesser og aktiviteter er ulike filantropiske og samfunnsbaserte virksomheter. Han er dedikert til å heve Minnesotas og tvillingbyenes profiler, både nasjonalt og i utlandet, som et ledende knutepunkt for virksomheter, spesielt innen medisinsk og teknologisk sektor. Brandon er også en langvarig tilhenger av Special Olympics Minnesota og ble valgt inn i organisasjonens styre i 2014 og fungerte gjennom 2015.

Når Brandon Sawalich ikke tilbyr høreapparater i verdensklasse, kan han bli observert som sterk supporter av barnas lidenskaper, liker aktiviteter på sjøen med dem, eller heiende på Chicago Cubs.

  • Vår spesialitet er å høre

  • Se Starkey Hearing Foundation i aksjon