Brandon Sawalich

Brandon Sawalich

President og Administrerende direktør

Brandon Sawalich ble utnevnt til president for Starkey i 2017 og administrerende direktør i 2020, og leder et globalt team på mer enn 5000 ansatte, med fasiliteter i over 26 land. Han driver Starkeys strategiske operasjon og jobber tett med ledergruppen og andre ledere i hele organisasjonen for å støtte selskapets verdier og mål.

Som president og administrerende direktør er Brandon Sawalich fokusert på fremtidsrettet ledelse og er forpliktet til kontinuerlig innovasjon innen vitenskap, design og produksjon av høreapparatteknologi, samtidig med å tilby forbrukerne den beste kvaliteten til overkommelige priser.

Under Brandons ledelse har Starkey tatt i bruk integrerte sensorer, kunstig intelligens og helse-teknologi i våre hørselsprodukter, og han fortsetter å lete etter muligheter for å introdusere banebrytende produkter og løsninger på markedet.

I 1994 begynte Brandon Sawalich sin karriere i Starkeys All Make Repair and Earmold Lab. I løpet av to tiår jobbet Brandon seg opp, lærte flittig på tvers av mange aspekter av selskapet, og før han ble administrerende direktør hjalp han til å utvide, forme og lede salgsavdelingen. Gjennom sin brede yrkeserfaring har Brandon utviklet en dyp forståelse av selskapets produkter og kundenes behov. Før sin periode som president, fungerte Brandon Sawalich som Senior Vice President for Starkey fra 2005 - 2017.

I løpet av sin lange karriere har Brandon forstått at personlig kundeservice, individuell tilpasning, profesjonell evaluering og moderne teknologi må samles sømløst for å betjene hver eneste unike kunde på best mulig måte.

Brandon mener hørselstap er et alvorlig medisinsk problem og er forpliktet til å forbedre menneskers liv gjennom bedre hørsel. Ifølge Verdens helseorganisasjon lider minst fem prosent av verdens befolkning av hørselstap, som ubehandlet er forbundet med sosial isolasjon, depresjon og demens. Brandon har meldt seg frivillig i Starkey Hearing Foundation for å tilby gratis høreapparater til trengende mennesker. I tillegg jobber han med International Hearing Foundation for å spre hørselens gave til verden.

I 2017 ble Brandon Sawalich valgt til å lede Hearing Industries Association som styreleder, en bransjegruppe med 18 medlemmer som jobber med politiske ledere for å støtte innsatsen for å øke tilgjengeligheten og overkommelige priser for høreapparater, spesielt gitt den generelle viktigheten av hørselshelse.

I 2019 ble han utnevnt til George W. Bush Presidential Center's Executive Advisory Council, som hjelper til med å støtte Bush-senterets strategiske retning for å løse ulike utfordringer i USA og resten av hele verden, idag og i morgen.

Og i 2020 begynte Brandon Sawalich i styret til Medical Alleys, der han er jobber med å finne nye muligheter for organisasjonsvekst og samarbeid, samt å bringe viktigheten av hørselshelse og teknologi-integrasjon i forkant av det generelle helsevesenet.

Blant Brandons andre interesser og aktiviteter er forskjellige filantropiske og samfunnsbaserte satsinger. Han er dedikert til å fremme Minnesota og Twin Cities profiler, både nasjonalt og i utlandet, som et ledende knutepunkt for bedrifter, spesielt innen medisin og teknologi. Brandon er også mangeårig tilhenger av Special Olympics Minnesota og ble valgt inn i organisasjonens styre mellom 2014 og 2015.

Brandon Sawalich er stolt ektemann for Stacy Sawalich og far til deres to barn. Når han ikke er opptatt med å utvikle høreapparater i verdensklasse, er han blant annet trener i barneidrett, støtter barnas lidenskaper, nyter aktiviteter på sjøen med familien eller heier på Chicago Cubs.

better-hearing-is-who-we-are
Vår spesialitet er å høre

Se videoen

starkey-hearing-foundation-in-action
Se Starkey Hearing Foundation i aksjon

Se videoen