Høreapparater

Vil folk legge merke
høreapparatet mitt?

Vil ikke å ha høreapparat få meg

til å skille meg ut?

Med antall små, selv usynlige høreapparater tilgjengelig nå, er sjansen stor for at ingen engang vet at du har høreapparat er med mindre du forteller dem.

Hvis du fortsatt ikke er overbevist, og er opptatt av å føle deg selvbevisst, er du ikke alene. De vanlige mytene rundt høreapparater er bare det & ndash; myter & så ikke la dem hindre deg eller en kjær fra å leve livet til det fulle med bedre hørsel.

Her er noen vanlige myter og fakta om bruk av høreapparater.

"Jeg har hørt høreapparater er mer trøbbel enn de er verdt."

i tekst-store bokstaver">Sannheten: Alles erfaring er annerledes. Din venn eller familiemedlem har kanskje ikke resultatene de forventet, men det betyr ikke at det ikke finnes en god løsning der ute for deg. Med dagens avanserte digitale teknologier er mange klager på høreapparatytelse, komfort og funksjonalitet fullstendig løst.

"De er for dyre."

Sannheten: Det er sant at høreapparater er en betydelig investering, og mangel på forsikringsrefusjon kan være en barriere. Men gitt forbedringen de gjør i livskvalitet, produktivitet og inntjeningspotensial, er pengene brukt mer enn verdt det. Prisene varierer mellom hørselsstiler, modeller og leverandører, så det lønner seg å diskutere alle alternativene dine med en utdannet audiograf.

"De er vanskelige å bruke."

Sannheten: Selv om dagens høreapparater er mer avanserte enn noensinne, er de faktisk enklere å bruke. De kan programmeres til hørselspreferanser for ulike miljøer og justeres automatisk, slik at du kan flytte fra ett miljø til et annet uten å endre innstillingene manuelt. Enten du er i en stor gruppe, en intim samtale eller en utendørs innstilling, er du riktig innstilt på

"De lager bakgrunnsstøy for høyt."

Sannheten: Forsterket bakgrunnsstøy pleide å være en primær klage blant høreapparatbrukere. Det er fordi analoge høreapparater forsterket alle lyder like, noe som gjør bakgrunnslyder ubehagelig høyt.

Digital signalbehandling, retningsmikrofoner og støyreduksjonsfunksjoner designet for å skille tale fra støyarbeid mye vanskeligere i dag for å forsterke lydene du vil høre og redusere volumet på bakgrunnsstøy. Noen høreapparatprodusenter tilbyr aggressive støyundertrykkelsesfunksjoner og mdash; som ikke forringer talekvalitet eller forståelse og mdash; for å forbedre din evne til å høre tale i støyende miljøer.

"De lager den irriterende plystrestøyen."

Sannheten: En av de viktigste klagene til høreapparatbrukere er plystre. Hørbar tilbakemelding oppstår når utgangen av mottakeren lekker ut av øregangen og går inn i mikrofonen på høreapparatet der den forsterkes på nytt sammen med alle de andre lydene som kommer inn i mikrofonen. Det er en gigantisk irritasjon for høreapparatbrukere og fører ofte til å nekte å bruke høreapparater i det hele tatt.

Høreapparater har nå avansert teknologi som nesten eliminerer irriterende høyfrekvent skriking eller plystring kjent som "feedback"

.

"Hørselen min er ikke så ille."

Sannheten: Fordi hørselstap ofte skjer gradvis, merker mange ikke hvor ille det har blitt. Hvis du stadig ber folk om å gjenta seg selv, skru opp TV-volumet eller misforståelsesamtaler rundt deg, kan det være på tide å søke hjelp. Bevis viser at tidlig intervensjon er mer effektiv. Hvis du venter for lenge, hjernen din kan begynne å miste evnen til å gjenkjenne og behandle tale. Du kan også vise tegn på hukommelsestap og en redusert evne til å multitaske. Les mer om forholdet mellom hørselstap og kognitiv nedgang here.

"Jeg er ikke klar til å se gammel ut."

"tekst-store bokstaver">Sannheten: I det siste var ideen om å bruke høreapparater som å innrømme alderdom & mdash; et konsept mange synes er vanskelig å akseptere i vår ungdomselskende kultur. Denne oppfatningen endrer seg etter hvert som flere babyboomere søker hjelp til hørselstap i yngre alder.

Dagens nye høreapparatstiler og farger er mindre og mer diskrete enn noensinne. Noen produsenter gjør høreapparater i en palett av farger for å enten blande seg med hår og hudtoner eller å skille seg ut som fashionably-farget elektronisk kommunikasjonstilbehør som ligner på Bluetooth & reg; telefontilbehør. Poenget er at hørselstap er mye mer opplagt enn høreapparatene dine noensinne vil være, og å akseptere den hjelpen som dagens avanserte enhetstilbud kan holde deg så ung som du føler.

Du vil kanskje også like:

test your hearing
Test hørselen din

Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

Prøv det
hearing-aid-finder
Høreapparatfinner

Finn et høreapparat som passer for deg.

Kom i gang
hearing doctor appointment
Planlegge en avtale

Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

Kontakt oss