Høreapparattyper

Stor og beige er ikke
lenger et alternativ

Vi lager seks typer av høreapparater. Lær mer om hver av dem for å finne ut hvilken type høreapparat som passer for deg.

En stil som passer alle behov

Med seks høreapparattyper å velge mellom (og mange modeller av hver type), kan det være vanskelig å vite hvilken som passer for deg. Det er her en audiograf kommer inn.

Audiografen vil anbefale en type basert på viktige faktorer som graden av hørselstap, estetiske preferanser, livsstilsbehov, finmotorikk og mer.

Nedenfor finner du en kort oversikt over hver høreapparattype, som kan hjelpe deg til å finne ut hvilken som passer best til deg. Men husk at audiografen også kan foreslå andre typer basert på faglige standarder.

Bak øret (BTE)

BTE er et høreapparat hvor hovedkomponentene ligger i et apparathus bak øret. En slange i gjennomsiktig plast leder forsterket lyd inn i en ørepropp som sitter i øregangen. BTE er verdens vanligste høreapparat, som regel også det største, og det er ideelt for moderate til alvorlige hørselstap.l

Lær mer

Lydgiver i kanalen (RIC)

RIC høreapparater er instrumenter der lydgiveren, eller høyttaleren ligger inne i øregangen, og er koblet til hovedenheten med en tynn elektrisk ledning. På grunn av dette er RIC modeller vanligvis mindre enn BTE. RIC høreapparater er elegante og stilige, er vanligvis like funksjonelle som BTE, og er et godt alternativ for milde til moderate hørselstap.

Lær mer

I-øret (ITE)

ITE høreapparat er den største av de individuelt, formstøpte typene. Hver ITE er individuelt framstilt; basert på en form av øret ditt, med alle komponentene plassert i et skall som sitter innenfor den ytre delen av øret. ITE er en av to formstøpte typer som er store nok til å huse manuelle kontroller, og passer til alt fra milde til alvorlige hørselstap.

Lær mer

Kanalapparat (ITC)

ITC høreapparater er også individuelt framstilt, basert på en form av øret. De er mindre enn ITE, med bare en liten del av høreapparatskallet som vises i det ytre øret. ITC finnes med en rekke frontdeksler, kan inkludere manuelle kontroller for volum og program, og er et godt valg for milde til moderat alvorlige hørselstap.

Lær mer

Dyp kanal (CIC)

CIC høreapparater er spesiallaget for å passe helt inn i øregangen. Bare enden av et liten plasttråd, som brukes til å sette inn og ta ut apparatet, synes utenfor kanalen. Den lille størrelsen kan gi motoriske utfordringer. CIC høreapparater brukes til milde til moderate hørselstap.

Lær mer

Usynlig (IIC)

IIC høreapparater er de minste, mest diskrete høreapparatene som er laget. Denne formstøpte typen sitter i den andre svingen av øregangen, så den er usynlig* når den bæres. En liten plasttråd lar deg fjerne dem daglig for å fremme god ørehelse. Den dype plasseringen i øret betyr at IIC ikke kan brukes av alle, og de brukes bare til milde og moderate hørselstap.

Lær mer

* Individuelle resultater kan variere. Usynligheten kan variere avhengig av ørets anatomi.