Høreapparater

Hvordan velger jeg
riktig høreapparat?

Hvordan vet jeg hvilket høreapparat som passer best for meg?

Din audiograf kan hjelpe deg med å finne akkurat det rette høreapparatet for dine behov. Arten og graden av hørselstapet vil påvirke avgjørelsen, da noen modeller ikke er effektive for alvorlig hørselstap.

Din livsstil og din jobb er også viktige faktorer, og audiografen din vil også spørre om aktivitetene du liker. Hvis du har problemer med å se eller arbeide med små gjenstander som knapper eller ringer, er det høreapparatmodeller som er mye enklere å justere. Til slutt er det noen ting du ikke kan endre som størrelsen og formen på øre- og øregangen som også vil diktere hvilken type høreapparater du kan bruke

Start din utforskning med vår Finn mitt høreapparat verktøy, og samarbeid med audiografen for å finne det beste valget for deg.

Når du vurderer høreapparatfunksjonalitet, er det viktig å tenke igjennom livsstilen din og hvilke lyttemiljøer du oppsøker mest.

  • Hvilke hørselssituasjoner plager deg mest?
  • Er det visse lyder eller stemmer du har problemer med å høre?
  • På en gjennomsnittlig dag hva gjør du? Hvor går du?
  • Hvor ofte besøker du støyende miljøer som restauranter, kjøpesentre, steder for tilbedelse eller sportsarenaer?

Oppdage og velge høreapparatfunksjoner

Hver høreapparatprodusent og høreapparatekspert snakker om å samkjøre dine "livsstils-behov" til høreapparatfunksjonene dine. En livsstilsanalyse peker på de vanligste og viktigste situasjonene, aktivitetene og stedene der du vil øke din evne til å høre og forstå stemmer, og hjelper deg med å samstemme dine behov til spesifikke høreapparatfunksjoner.

Tenk på høreapparater som "kommunikasjonsenheter" langs de samme linjene som en mobiltelefon. Når du kjøper en mobiltelefon, vurderer og prioriterer du hvordan du vil bruke den og kjøpe funksjoner tilsvarende. Hvis du for eksempel ofte vil bruke mobiltelefonen i svakt lys, velger du et bakgrunnsbelyst tastatur. Hvis du ikke vil at andre skal bli plaget av ringetoner eller har problemer med å høre det selv, vil du kjøpe en telefon med en "vibrere" varselfunksjon.

Det er den samme ligningen når du vurderer høreapparatfunksjoner. Det er nyttig å forstå hva som er tilgjengelig, hvordan digitale høreapparater fungerer, hvilke som fungerer med din type hørselstap, og hvilke funksjoner som vil hjelpe deg med å optimalisere kommunikasjonen i livet ditt.