Hørselstap

Hva skal jeg gjøre
hvis jeg har et hørselsproblem?

Jeg tror jeg har et hørselsproblem. Hva skal jeg gjøre?

Det er viktig å få hjelp til hørselstap så snart du mistenker at du har et hørselsproblem. Hvis du er bekymret for kostnadene, kan du spørre om audiografen din tilbyr en kostnadsfri evaluering for ditt første besøk. Du kan velge å se en audiograf, ENT eller høreapparatspesialist for din første undersøkelse. Uansett hvem du bestemmer deg for å ringe, bare husk at tidlig behandling er nøkkelen. Her er hvorfor:

Da de er klare til å be om hjelp, har personer med hørselstap (og deres familiemedlemmer) allerede lidd sosiale, psykologiske, kognitive, økonomiske og helsemessige effekter knyttet til hørselstap. Behandling med tidlig hørselstap er nøkkelen til å forhindre effektene som er oppført her.

De sosiale og psykologiske konsekvensene av hørselstap

Ubehandlet hørselstap kan være skadelig for relasjoner. Manglende evne til å kommunisere effektivt med andre fører til isolasjon og fremmedgjøring.

  • Med ubehandlet hørselstap forårsaker den rene innsatsen som kreves for å kommunisere tretthet, irritabilitet, negativisme, sinne, spenning, stress og depresjon.
  • Fordi det er så vanskelig å kommunisere, kan hørselstap føre til unngåelse eller tilbaketrekking fra sosiale situasjoner, sosial avvisning og ensomhet.

De kognitive konsekvensene av hørselstap

Mange symptomer på den "aldrende hjernen", som dårlig minne og evnen til å lære nye oppgaver, kan faktisk være tegn på hørselstap. Forskning viser at evnen til å tenke og multitaske reduseres når hjernen jobber overtid for å kommunisere. De med hørselstap og deres familiemedlemmer må forstå at symptomer på kognitiv nedgang faktisk kan være symptomer på hørselstap.

Virkningen av hørselstap på jobbeffektivitet og inntjeningskraft

Ubehandlet hørselstap kan også påvirke evnen til å utføre arbeidet effektivt. Studier utført av Better Hearing Institute har vist at en person med ubehandlet hørselstap tjener ca $ 23.000 i året mindre enn noen som ikke har hørselstap.

Neste: Hørselstap og kognitiv nedgang

Du vil kanskje også like:

better-hearing-guide
50 fordeler med bedre hørsel

Det er uendelige fordeler ved behandling av hørselstap. Vi har listet opp topp 50 i denne gratis guiden.

Last den ned
better-hearing-journey
Reisen til bedre hørsel

Finn svar på de vanligste spørsmålene om hørselstap.

Få svar
6-steps-to-better-hearing
Fem trinn for bedre hørsel

Vår gratis guide veileder deg gjennom hva du bør gjøre hvis du har hørselstap.

Last den ned