Hørselstap

Hvem behandler
tap?

Hvis jeg har hørselstap, hvem skal jeg se?

Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner har hørselstap, er det viktig å bli sett av en audiograf for å lære mer om tilstanden din og alternativene for behandling. Det kan være lurt å sjekke med forsikringsselskapet for en anbefaling for å være sikker på at eksamen vil bli dekket. Også i enkelte deler av landet kan det være lettere å finne en type hørselsekspert enn en annen.

Det er tre kategorier av audioteri

Otolaryngologists spesialiserer seg på diagnose og behandling av øre-, nese-, hals-, hode- og nakkesykdommer. De er også kjent som ENT leger. Mange mennesker ser en otolaryngologist eller ENT på et tidspunkt i livet, kanskje for en sinusinfeksjon, øreinfeksjon eller andre vanlige medisinske problemer. Hvis du har et barn eller barnebarn med kroniske øreinfeksjoner, og ørerør er en del av behandlingen, er sjansene for at en ENT gjorde operasjonen.

Audiologer er fagfolk med mastergrad, Au.D.s eller Ph.D.s i audiologi, som er studiet av hørsel. De spesialiserer seg på testing, evaluering og behandling av hørselstap. En audiograf kan også passe høreapparater. Du kan ha besøkt en audiograf hvis barnets skole inkluderte en hørselstest som en del av en helse- og velværesjekk. Audiografer hjelper også personer som opplever balanseproblemer knyttet til problemer med det indre øret.

Selv om begge disse medisinske fagfolkene kan teste for og diagnostisere hørselstap, kan det hende at høreapparattilpasning og oppfølging ikke er deres primære praksis.

Høreapparatspesialister er ofte statlig lisensierte og styret sertifisert for å teste for hørselstap og for å passe forbrukerne for høreapparater. En høreapparatspesialist eller høreapparatdispenser fokuserer utelukkende på diagnostisering og behandling av hørselstap med høreapparater eller hjelpeutstyr, og de blir ofte bedt om å hjelpe ENTs og audiografer med pasienter som opplever hørselstap.

En høreapparatspesialist kan administrere alle testene som er nødvendige for å bestemme typen og alvorlighetsgraden av hørselstapet ditt. De kan dispensere og tilpasse høreapparater til dine eksakte behov. De gir hjelp og følger opp etter hvert som du blir vant til nye høreapparater, og de gjør justeringer i høreapparatinnstillingene etter behov. De gir også veiledning om høreapparatpleie og vedlikehold, reparasjonstjenester hvis du opplever et problem med høreapparatet, og de selger vanligvis høreapparatbatterier for å holde høreapparatet i drift på full effekt.

Å se en audiograf anbefales

Hvis du først blir sett av en høreapparatspesialist, og de mistenker at et underliggende medisinsk problem kan forårsake hørselsproblemet ditt, vil de sannsynligvis henvise deg til en ENT eller audiograf for ytterligere tester.

Alle disse opplærte ekspertene har den erfaringen og teknologien som trengs for å nøyaktig diagnostisere og måle graden av hørselstap, og deretter foreskrive og administrere en løsning som er tilpasset deg og — inkludert å gi kontinuerlig støtte og omsorg. Det er viktigst å bli sett så snart du tror du kan ha et hørselsproblem, og for å finne en hørselsekspert kan du jobbe med på lang sikt og — spesielt hvis behandlingen vil inkludere høreapparater.

Suksess med høreapparater er virkelig et partnerskap mellom deg og audiografen din, uansett hvilken type hørselsekspert du velger å se.

For å gjøre en avtale med en audiograf i nærheten av deg, ring 51 82 00 80 eller besøk denne siden.

Du vil kanskje også like:

learn about hearing loss
Lær om hørselstap

Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

Se mer
test your hearing
Test hørselen din

Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

Prøv det
hearing doctor appointment
Planlegge en avtale

Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

Kontakt oss