Hørselstap

Hvem behandler
hørselstap?

Hvis jeg har hørselstap, hvem skal jeg oppsøke?

Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner har hørselstap, er det viktig å bli oppsøke en audiograf for å lære mer om tilstanden din og alternativene for behandling. I enkelte deler av landet kan det være lettere å finne en hørselsekspert enn andre.

Det er tre kategorier av hørselseksperter

Otolaryngologer spesialiserer seg på diagnose og behandling av øre-, nese-, hals-, hode- og nakkesykdommer. De er også kjent som Øre-Nese-Hals-leger. Mange mennesker oppsøker en ØNH-lege på et tidspunkt i livet, kanskje for en sinusinfeksjon, øreinfeksjon eller andre vanlige medisinske problemer. Hvis du har et barn eller barnebarn med kroniske øreinfeksjoner og øredren er en del av behandlingen, er det typisk en ØNH-lege som utførte operasjonen.

Audiografer er fagfolk med bachelorgrad i audiologi, som er studiet av hørsel. De spesialiserer seg på testing, evaluering og behandling av hørselstap. En audiograf kan også tilpasse høreapparater. Du kan ha besøkt en audiograf hvis barnets skole inkluderte en hørselstest som en del av en helse- og velværesjekk. Audiografer hjelper også personer som opplever balanseproblemer knyttet til problemer med det indre øret.

En audiopedagog arbeider med mennesker som har utfordringer med hørsel og kommunikasjon. Audiopedagoger har spesialpedagogisk utdanning og utreder, veileder og gir opptrening til mennesker med hørselsvansker.

Å se en audiograf anbefales

Hvis du først blir sett av en fastlege, og de mistenker at et underliggende medisinsk problem kan forårsake hørselsproblemet ditt, vil de sannsynligvis henvise deg til en ØNH-lege eller audiograf for ytterligere tester.

Alle disse opplærte ekspertene har den erfaringen og teknologien som trengs for å nøyaktig diagnostisere og måle graden av hørselstap, og deretter foreskrive og administrere en løsning som er tilpasset deg, inkludert å gi kontinuerlig støtte og omsorg. Det er viktigst å oppsøke hjelp så snart du tror du kan ha et hørselsproblem, og for å finne en hørselsekspert kan du jobbe med på lang sikt, spesielt hvis behandlingen vil inkludere høreapparater.

Suksess med høreapparater er virkelig et partnerskap mellom deg og audiografen din, uansett hvilke høreapparater du velger.

For å gjøre en avtale med en audiograf i nærheten av deg, ring 51 82 00 80 eller besøk denne siden.

Du vil kanskje også like:

 • Lær om hørselstap

  Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

  Se mer
 • Test hørselen din

  Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

  Prøv det
 • Planlegge en avtale

  Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

  Kontakt oss