Hørselstap

Kan et høreapparat
restore hørsel?

Vil høreapparater kurere hørselstapet mitt?

De fleste amerikanere med hørselstap kan behandles med høreapparater. Medisinske behandlinger og kirurgiske prosedyrer er nyttige for bare fem prosent av voksne med hørselstap.

Høreapparater kan ikke kurere hørselstap, men de kan hjelpe deg med å høre bedre igjen.

Hearing er en kompleks prosess som starter med ørene og slutter i hjernen der informasjon mottas, lagres og "dekodes" til noe vi forstår.

Når du legger til høreapparater for å øke hørselen, registrerer hjernen plutselig tapte lyder. Tilpasning til forsterkning krever tid, utholdenhet og tålmodighet. Du omskolerer i hovedsak hjernen din for å tolke lyder, fokusere på noen og filtrere andre ut – akkurat som du gjorde naturlig da hørselen var normal.

Høreapparater kan forbedre din evne til å høre og kommunisere med verden rundt deg, men de kan ikke "kurere" hørselstapet ditt - akkurat som briller ikke "kurerer" din nærsynthet eller langsynthet. De er verktøy for å hjelpe deg med å håndtere problemet, og selv om de kan bidra betydelig til en forbedret livskvalitet, er de ikke perfekte. Selv med vellykket tilpassede høreapparater, kan du fortsatt ha problemer med å høre godt i noen situasjoner. Du vil finne måter å tilpasse seg de nye høreapparatene dine på, inkludert å se folk tettere når de snakker og holder bakgrunnsstøy til et minimum når det er mulig.

Du vil kanskje også like:

test your hearing
Test hørselen din

Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

Prøv det
learn about hearing loss
Lær om hørselstap

Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

Se mer
hearing doctor appointment
Planlegge en avtale

Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

Kontakt oss