Hørselstap

Kan et høreapparat
gjenopprette hørselen?

Vil høreapparater kurere hørselstapet mitt?

De fleste hørselstap kan behandles med høreapparater. Medisinske behandlinger og kirurgiske prosedyrer er nyttige for bare fem prosent av voksne med hørselstap.

Høreapparater kan ikke kurere hørselstap, men de kan hjelpe deg med å høre bedre igjen.

Høring er en kompleks prosess som starter med ørene og slutter i hjernen der informasjon mottas, lagres og "dekodes" til noe vi forstår.

Når du begynner med høreapparater for å bedre hørselen, registrerer hjernen plutselig tapte lyder. Tilvenning til forsterkning krever tid, utholdenhet og tålmodighet. Du omskolerer i hovedsak hjernen din til å tolke lyder, fokusere på noen av dem og filtrere andre ut – akkurat som du gjorde naturlig da hørselen var normal.

Høreapparater kan forbedre din evne til å høre og kommunisere med verden rundt deg, men de kan ikke "kurere" hørselstapet ditt - akkurat som briller ikke "kurerer" din nærsynthet eller langsynthet. De er verktøy for å hjelpe deg med å håndtere problemet, og selv om de kan bidra betydelig til en forbedret livskvalitet, er de ikke perfekte. Selv med vellykket tilpassede høreapparater, kan du fortsatt ha problemer med å høre godt i noen situasjoner. Du vil finne måter å tilpasse deg de nye høreapparatene dine på, inkludert å se nøye på den som snakker og holde bakgrunnsstøy på et minimum når det er mulig.

Du vil kanskje også like:

 • Test hørselen din

  Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

  Prøv det
 • Lær om hørselstap

  Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

  Se mer
 • Planlegge en avtale

  Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

  Kontakt oss