Hørselstap

Hvordan kan jeg overbevise en av mine kjære om å få hørselen testet?

Vær en talsperson for bedre hørsel

Det er vanskelig å oppmuntre noen med hørselstap til å få den hjelpen de trenger uten først å få dem til å erkjenne at de har hørselsproblemer.

Her er fem tips for å være en god talsmann for en venn eller en kjær med hørselstap.

 1. I stedet for å presse dem til å søke hjelp eller overvelde dem med høreapparatbrosjyrer og artikler om hørselstap, la dem komme til deg når de er klare. Alle når til slutt et punkt der behandling står igjen som det eneste alternativet. Så gi dem tid til å erkjenne hørselstapet og være klar til å hjelpe når de ber om det.
 2. Ikke snakk om hørselstap, snakk med dem. La dem få vite at du er der for å lytte og oppmuntre dem til å være åpne om vanskeligheter de kan stå overfor.
 3. Når du legger merke til at de skylder hørselsproblemene sine på andre ting (folk mumler, det er mye vind, det er for høyt osv.), foreslå høflig at de bør få hørselen sjekket, bare i tilfelle. Hvis de blir defensive og sier nei, forsøk igjen på et senere tidspunkt. Vær tålmodig og velg øyeblikkene dine klokt. Det er bedre å nevne hørselstapet deres nå og da i stedet for hele tiden.
 4. 4. Hvis du har bekjente som har hørselstap eller bruker høreapparater, bør du vurdere å presentere dem for hverandre. Noen ganger krever det noen andre med hørselstap for å hjelpe en person å innse hvor mye han eller hun virkelig sliter og hvor mye livet deres kan forbedres med behandling.
 5. Minn dem på at de kan teste hørselen raskt, smertefritt og gratis på nettet på starkey.no.

Du vil kanskje også like:

 • Snakke med din kjære om hørselstap

  Ofte er de med hørselstap de siste som anerkjenner det. Finn ut hvorfor det er viktig å fremme bedre hørsel.

 • Tegn på hørselstap

  De tidlige varseltegnene på hørselstap blir ofte savnet. Finn ut hva du skal se etter.

 • Hva opplever din kjære?

  Simulatoren for hørselstap hjelper deg med å forstå hva din kjære kan gå gjennom.

  finne ut