Tinnitus (Ringing i ørene)

Symptomer og årsaker

Hva er symptomene på tinnitus?

Tinnitus-symptomer varierer med hver person som har det. Men universelt er det følelsen av en langvarig støy som du "hører" i øret ditt. De fleste beskriver støyen som "ringing i ørene", selv om andre beskriver det som hvesing, summing, plystring, brøling eller kvitring.

For noen forekommer tinnitus sjelden eller sporadisk og er stort sett kun merkbart i stille omgivelser. For andre er støyen kraftig og konstant og tilsynelatende umulig å ignorere, noe som sterkt påvirker deres livskvalitet.

Opptil 90 % av alle
med tinnitus
har også støyindusert hørselstap..
— WebMD

Hva forårsaker tinnitus?

  • Høye lyder og hørselstap – Eksponering for høye lyder er den største årsaken til tinnitus. Det kan ødelegge de ikke-regenerative flimmerhårene (små hår) i sneglehuset, noe som forårsaker permanent tinnitus og / eller hørselstap.
  • Aldring – Etter hvert som du blir eldre, svekkes de samme flimmerhårene gradvis, noe som kan føre til tinnitus og/eller hørselstap.
  • Ototoksiske medisiner – Noen reseptbelagte medisiner som antibiotika, antiinflammatoriske midler og antidepressiva er skadelige for det indre øret, samt nervefibrene som forbinder sneglehuset til hjernen.
  • Tilstander i øret – Tilstander som otosklerose og Ménières sykdom er kjent for å kunne forårsake tinnitus.
  • Helsetilstander  – Tinnitus kan også være et symptom på helsetilstander som kardiovaskulær sykdom, hypertensjon, stress og hodeskader.
Neste: Start tinnitustesten

Du vil kanskje også like:

tinnitus-relax-app
Få tinnitus lettelse

Relax er en tinnitus app som inneholder 12 forskjellige lettelse lyder designet for å redusere ...

Last ned nå
tinnitus-test
Forstå tinnitusen din

Ta vår raske og gratis Tinnitus Test for å få en bedre forståelse av tinnitus.

Ta testen
download-the-tinnitus-brochure
Tinnitus teknologi brosjyre

Last ned vår gratis brosjyre om våre tinnitus hjelpeprodukter.

Last ned brosjyre