Support

Bli vant til høreapparater

Følg disse trinnene for å hjelpe deg med å tilvenne deg nye høreapparater

Høreapparater er ikke som briller

Å begynne med høreapparater for å behandle hørselstap er et viktig skritt, men det er ikke målstreken. Fordi i motsetning til bruk av briller, er ikke fordelene alltid umiddelbare eller åpenbare.

Når du først begynner å bruke høreapparater, vil hjernen din bli overrasket når den begynner å motta signaler som den har manglet. Hjernen din trenger tid til å bli kjent med høyfrekvente lyder av tale og andre kilder. Tilpasning til høreapparater er en prosess som tar tid, engasjement, læring og tålmodighet.

Fem trinn for å oppleve suksess

Følgende prinsipper har blitt brukt av tusenvis av høreapparatbrukere for å lykkes med å gå over til bedre hørselshelse.

 1. Aksept Overraskende nok begynner det første trinnet før anskaffelse av høreapparater. Å innrømme og godta ditt permanente hørselstap forbereder deg til å få den hjelpen du trenger, å slutte å skjule eller nekte et hørselsproblem, og for å avslutte påstanden om at du forstår tale når du i virkeligheten ikke kan.
  Se vanlige spørsmål; Hvis jeg tror jeg har et problem, hva gjør jeg?
 2. Positiv holdning Trinn to handler om å gjøre et personlig valg for å oppnå bedre hørsel med en positiv holdning. Bare å skaffe høreapparater signaliserer ikke suksess. For å overvinne hørselstap må du ha et ønske om å lære og bestemme deg for å øke din evne til å høre. Personer som nærmer seg høreapparatbruk med en positiv holdning, har langt større sannsynlighet for å oppnå suksess.
  Se vanlige spørsmål; Hvordan vil et høreapparat forbedre livskvaliteten min?
  Se vanlige spørsmål; Vil et høreapparat gjenopprette hørselen min?
 3. Skolering Det mest effektive middelet for hørselstap er personlig skolering. Jo mer du vet om hørselstap og behandling, desto mer aktivt kan du delta i din tilvenning til bruk av høreapparater. Hørsel krever mer enn ørene. Det er en kompleks funksjon som krever samarbeid mellom hjernen og andre sanser. Se vanlige spørsmål; Hvordan vet jeg hvilket høreapparat som vil være best for meg? Se høreapparatsøkerverktøyet
 4. Realistiske forventninger
  Det fjerde suksessprinsippet er å sette realistiske forventninger. Høreapparater vil hjelpe deg å høre bedre, men ikke perfekt. Fokuser på forbedringen og husk at læringskurven kan ta alt fra seks uker til seks måneder. Suksess kommer fra praksis og engasjement. Se vanlige spørsmål; Er det en tilvenningsperiode for å bruke høreapparater?
 5. Praksis og tålmodighet Til slutt er det femte prinsippet om suksess en kombinasjon av praksis, tid og tålmodighet. Når du har klokket tilstrekkelige timer for hjernen din til å re-akklimatisere, vil du kunne høre uten å tenke så mye på å høre. Det er en god idé å begynne med en tidsplan der du bruker høreapparatene av og til og gradvis jobber deg opp til å bruke dem fra den morgen til kvelds.

  Mange hørselseksperter anbefaler å lytte til lydbøker som en måte å øve opp hørsel og forståelse på. Hvis det blir for slitsomt de første ukene, ta en pause og prøv igjen. Ta kontakt for støtte og hold deg til den. Belønningen er enorm. Se vanlige spørsmål; Er det en tilvenningsperiode for å bruke høreapparater?
  Se Bruk og plei
  e

Du vil kanskje også like:

 • Test hørselen din

  Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

  Prøv det
 • Lær om hørselstap

  Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

  Se mer
 • Planlegge en avtale

  Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

  Kontakt oss