Support

Bli vant til høreapparater

Følg disse trinnene for å hjelpe deg med å tilpasse deg bruk av nye høreapparater

Høreapparater er ikke som briller

Å høre hjelpemidler for å behandle hørselstap er et viktig skritt, men det er ikke målstreken. Fordi i motsetning til bruk av briller, fordelene er ikke alltid umiddelbar eller åpenbar.

Når du først begynner å bruke høreapparater, vil hjernen din bli skremt når den begynner å motta signaler om at den har manglet. Hjernen din trenger tid til å bli kjent med høyfrekvente lyder av tale og andre lyder. Tilpasning til høreapparater er en prosess som tar tid, engasjement, utdanning og tålmodighet.

Fem trinn for å høre suksess

Følgende prinsipper har blitt brukt av tusenvis av høreapparatbrukere for å lykkes med å gå over til bedre hørselshelse.

 1. Aksept Overraskende, det første trinnet begynner før kjøp av høreapparater. Å innrømme og godta ditt permanente hørselstap forbereder deg til å få den hjelpen du trenger, å slutte å skjule eller nekte et hørselsproblem, og for å avslutte påskuddet om at du forstår tale når du i virkeligheten ikke kan.
  Se vanlige spørsmål & ndash; Hvis jeg tror jeg har et problem, hva gjør jeg?
 2. Positiv holdning Trinn to handler om å gjøre et personlig valg for å oppnå bedre hørsel med en positiv holdning. Bare å kjøpe høreapparater signaliserer ikke suksess. For å overvinne hørselstap må du ha et ønske om å lære og bestemme deg for å øke din evne til å høre. Personer som nærmer seg høreapparatbruk med en positiv holdning, har langt større sannsynlighet for å oppnå suksess.
  Se vanlige spørsmål & ndash; Hvordan vil et høreapparat forbedre livskvaliteten min?
  Se vanlige spørsmål & ndash; Vil et høreapparat gjenopprette hørselen min?
 3. Utdanning Det mest effektive middelet for hørselstap er personlig utdanning. Jo mer du vet om hørselstap og behandling, desto mer aktivt kan du delta i din tilpasning til bruk av høreapparater. Hørsel krever mer enn ørene. Det er en kompleks funksjon som krever samarbeid mellom hjernen og andre sanser. Se vanlige spørsmål & ndash; Hvordan vet jeg hvilket høreapparat som vil være best for meg? Se høreapparatsøkerverktøy
 4. Realistiske forventninger
  Det fjerde suksessprinsippet er å sette realistiske forventninger. Høreapparater vil hjelpe deg å høre bedre, men ikke perfekt. Fokuser på forbedringen og husk at læringskurven kan ta alt fra seks uker til seks måneder. Suksess kommer fra praksis og engasjement. Se vanlige spørsmål & ndash; Er det en justeringsperiode for å bruke høreapparater?
 5. Praksis og tålmodighet Til slutt er det femte prinsippet om suksess en kombinasjon av praksis, tid og tålmodighet. Når du har logget tilstrekkelige timer for hjernen din til å re-akklimatisere, vil du kunne høre uten å tenke så mye på å høre. Det er en god idé å begynne med en tidsplan der du bærer høreapparatene deltid og gradvis jobber opp til å bære dem fra den tiden du stiger til den tiden du går til sengs.

  Mange hørselseksperter anbefaler å lytte til bøker på bånd som en måte å øve på hørsel og forståelse på. I de første ukene, hvis det er for slitsomt, hvile, så prøv igjen. Ta kontakt for støtte og hold deg til den. Utbetalingen er enorm. Se vanlige spørsmål & ndash; Er det en justeringsperiode for å bruke høreapparater?
  Se Bruk og pleie

Du vil kanskje også like:

test your hearing
Test hørselen din

Lurer du på om du har hørselstap? Vår gratis online test tar bare 5 minutter.

Prøv det
learn about hearing loss
Lær om hørselstap

Få fakta om hørselstap årsaker, behandling og mer.

Se mer
hearing doctor appointment
Planlegge en avtale

Møt en lokal audiograf som kan hjelpe.

Kontakt oss